Gastrita

No Comments on Gastrita

Gastrita poate fi provocata de mai multi factori, cei mai frecventi fiind: utilizarea pe termen lung a antiinflamatoarelor de sinteza, consumul excesiv de alcool, tulburarile de somn, stresul, infectii cu bacterii (Helicobacter Pylori sau candida), alimentatia nesanatoasa, consumul de cafea sau produse pe baza de cofeina, masticatia insuficienta, care suprasolicita stomacul si mancatul intre mese, care incetineste procesul de golire gastrica.

Un bun tratament pentru gastrita poate fi chiar eliminarea din alimentatie a anumitor substante si alimente precum: alcool, tutun, cafea, bauturi cofeinizate, anumite medicamente care irita mucoasa gastrica si alimente cu un continut foarte mare de grasimi.

   –   Pentru a elimina gastrita, sunt recomandate alimente ce contin flavonoide, cum sunt: telina, afinele, murele, toate tipurile de fasole si cereale, vinul obtinut din struguri, etc.

   –   Alimentele bogate in antioxidanti contribuie de asemenea la reducerea gastritei. Un continut ridicat de antioxidanti gasim in mere, capsuni, zmeura, cirese, afine, piersici, broccoli, nuci, etc.

   –   Acizii grasi Omega 3, cum ar fi uleiul de peste ajuta la scaderea inflamatiei si imbunatatirea imunitatii, contribuind astfel la tratarea gastritei.

   –   Ceaiul verde, fara cofeina este unul din ceaiurile recomandate pentru calmarea gastritei.

   –   Coada calului este foarte eficient in tratarea gastritei, datorita proprietatilor remineralizante, diuretice, antiinflamatorii, antiseptice si antimicrobiene.

   –   Carbunele vegetal sub forma de pulbere sau comprimate neutralizeaza aciditatea din stomac si calmeaza durerile provocate de gastrita.

   –   Ceaiul de musetel si coada soricelului are efecte cicatrizante si regenerative puternice la nivel gastric.

   –   Sucul proaspat de sfecla rosie este foarte eficient in tratarea gastritei actionand ca un tampon pentru aciditatea din stomac.

   –   Lemnul dulce este un alt remediu eficient in tratarea gastritei si a ulcerului. Datorita puternicelor efecte antiinflamatorii, acesta ajuta la refacerea mucoasei gastrice care protejeaza peretii stomacului de eroziunea acizilor. Lemnul dulce imbunatateste protectia mucoasei prin stimularea actiunii celulelor secretoare de mucus si creste microcirculatia in tractul gastro-intestinal.

   –  Galbenelele au actiune calmanta , cicatrizanta si antiseptica asupra organismului, contribuind astfel la scaderea aciditatii gastrice si totodata la calmarea durerilor provocate de aceasta afectiune.

   –  Extractul de sunatoare, datorita substantelor amare, stimuleaza digestia, scade aciditatea gastrica si stimuleaza activitatea vezicii biliare.

   –  Extractul de Passiflora vine in completarea calmantelor gastrice cu reducerea excitabilitatii psihice, a starilor de anxietate sau iritabilitate, care declanseaza si intretin crizele de gastrita. De asemenea, poate trata si si preveni tulburarile de tranzit, colita, colon iritabil.

   –  Pulberea de troscot are efect remineralizant si antiinflamator si trateaza cu succes afectiuni ale sistemului digestiv.

Leave a Reply