Ardeiul gras este un aliment cu un conţinut scăzut de calorii, dar care are numeroase vitamine şi substanţe minerale care contribuie la sănătatea voastră.
Ardeiul gras este de origine din America Centrală, de unde a fost dus în restul lumii în timpul secolelor XVI şi XVII.
Această legumă poate fi considerat un aliment omniprezent în fiecare bucătărie, acesta fiind folosit atât pentru gustările reci,
dar şi ca bază pentru diferite feluri de mâncare, precum şi ca element decorativ. În timpul verii tindem să adăugăm ardei la salate sau să-l
consumăm simplu alături de aperitive pe care le putem organiza într-un interval de timp foarte scurt. Această legumă este bogată în vitamine (A, C, E, K si B6),
acid folic sau potasiu, precum şi fitonutrienţi ca licopenul şi luteina.
Printre beneficiile ardeiului gras sunt:
1.Indicat în lupta împotriva cancerului. Conţinutul de sulf din ardeiul gras îl face sa aibă un rol protectiv în fata anumitor tipuri de cancer.
2.Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina E, cunoscuta pentru contribuţia sa în menţinerea tinereţii pielii şi a părului.
3.Contribuie la sănătatea sistemului nervos. Ardeiul gras conţine vitamina B6, care este esenţiala pentru sănătatea sistemului nervos şi ajută la reînnoirea celulelor.
4.Substaţe care ajută organismul în procesul de slăbire.
Cu un număr redus de calorii (numai 31 de kcal la 100 de grame) şi bogat în fibre, ardeiul gras poate fi aliat de bază în luptă împotriva kilogramelor nedorite.