Inca o reteta simpla si usoara care va recomand s-o incercati neaparat – a fost o mare surpriza pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cat de sceptica am fost prima data cand l-am facut – uite asa au trecut vreo 6 luni si nu mai fac altfel pizza! Cu toata rusinea si criticile care vor veni, ca de, nu este aluatul ala italian de pizza, cu drojdie, dar va asigur ca dupa mine e chiar mai bun. Pana la urma conteaza rezultatul, dar chimia din aluat este geniala aici – iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale si gustos. Se face repede si in 10 minute deja modelati pizza si puneti la cuptor.
Persoanele cunoscatoare spun ca la textura seamana foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar sa va spun ca e prea bun si creeaza dependenta 🙂 Salvati neaparat reteta si sa va bucurati de o pizza delicioasa cu toata familia, cu siguranta o veti face in portie dubla data viitoare pentru ca efectiv se topeste de pe masa!
Ingrediente
Pasi de urmat
1.Intr-un bol amestecati kefirul cu untul topit, sarea, oul si bicarbonatul de sodiu.
Periodic uit sa adaug zaharul dar merge si el aici, nu este obligatoriu.
5.Iese un aluat moale si foarte usor/placut de lucrat cu el.
Lasati 5-10 minute sa se odihneasca pana pregatiti ingredientele pentru toppingul de pizza.
6.Apoi il luati pe masa de lucru si taiati in 2-3 bucati, depinde cat de mari aveti tavile de pizza.
Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de facut si 3 pizza mai mici de 26 cm.
10.Si mai departe faceti dupa preferinte si imaginatie…
Eu de obicei ung cu sosul de rosii Marinara.
12.Si fiindca aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de rosii peste cascaval.
13.Presarati ceva verdeturi italiene uscate sau puneti frunze de busuioc proaspat.
Si o dati la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
14.Dupa ce o scoateti din cuptor recomand s-o lasati un pic, vreo 10 minute in tava, apoi puteti taia si savura din ea.