Remedii pentru hipertensiune

No Comments on Remedii pentru hipertensiune

Poţi ţine sub control tensiunea arterială
ridicată sau hipertensiunea cu ajutorul câtorva plante medicinale cu
proprietăţi incredibile. Pentru ca aceste remedii naturale să
funcţioneze, trebuie să adopţi şi o dietă echilibrată şi să efectuezi
exerciţii fizice în mod regulat.
Eşti în căutare de remedii din
plante pentru hipertensiune? Aceasta apare atunci când valorile
tensiunii arteriale sunt mai ridicate decât cele considerate normale.
Deşi ştiinţa a descoperit câţiva factori declanşatori, literatura de
specialitate consideră că nu se cunosc încă pe deplin cauzele apariţiei
acesteia. Pentru a trata hipertensiunea, este foarte important să-ţi
schimbi stilul de viaţă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), hipertensiunea afectează 1 miliard de oameni de pe întreaga planetă. Este o boală mortală necontagioasă, ce ucide anual 9 milioane de persoane şi afectează grav multe altele.
Dacă hipertensiunea nu este ţinută sub control, aceasta poate determina
apariţia atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale şi a
bolilor renale. Ameliorarea acesteia cu ajutorul medicamentelor nu este suficientă.Este necesar să adopţi şi alte măsuri
legate de alimentaţie şi mişcare.

Când este cazul să apelezi la remedii din plante pentru hipertensiune
Nivelurile ridicate de insulină, leptină şi acid uric sunt asociate cu
manifestările hipertensiunii. Aceste niveluri cresc atunci când
dieta persoanei afectate este bogată în zahăr şi alimente procesate. De
asemenea, dacă persoana este şi supraponderală, suferă de
arterioscleroză (rigidizarea arterelor) şi este afectată de stres,
hipertensiunea devine o afecţiune ce pune în pericol viaţa.

Orice tratament contra hipertensiunii impune şi adoptarea unei diete bogate în alimente naturale proaspete. Este necesar să existe un echilibru
între aportul de sodiu şi cel de potasiu. Se recomandă creşterea
consumului de magneziu şi grăsimi sănătoase şi efectuarea de exerciţii
fizice şi de relaxare.

O persoană este considerată prehipertensivă atunci când tensiunea sa sistolică este între 120 şi 139, iar cea diastolică între 80 şi 89. Prehipertensiunea nu trebuie tratată cu medicamente. Pacientul trebuie să-şi schimbe dieta şi să adopte obiceiuri mai sănătoase.

Hipertensiunea apare atunci când tensiunea arterială are valori între 140/90 şi 159/99. Între 90 şi 95% dintre bolnavi înregistrează aceste valori.
Aceasta este asociată cu anumiţi factori de risc. Deşi medicii
recomandă tratament medicamentos, noi punem accentul şi pe o dietă
echilibrată şi o viaţă calmă, relaxată.

Îţi poţi ajuta corpul să lupte contra hipertensiunii cu ajutorul
următoarelor plante medicinale. Dacă eşti prehipertensiv sau deja
hipertensiv, aceste tratamente naturale îţi vor fi de mare ajutor.

  1. Frunze de măslin.Măslinul nu este doar o sursă de ulei de măsline, una dintre cele mai sănătoase grăsimi pe care o persoană hipertensivă le poate consuma pentru a preveni apariţia arteriosclerozei. Frunzele acestui arbore sunt şi ele de mare ajutor în tratarea hipertensiunii.
    Cum să prepari un ceai din frunze de măslin.
    Ingrediente:1 linguriţă de frunze de măslin (5 g), 2 căni de apă (500 ml)
    Mod de preparare
    Pune apa la fiert şi adaugă frunzele de măslin. Îndepărtează vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea timp de aproximativ 10 minute. Atunci
    când este gata, apa va deveni maro auriu.
    Strecoară şi bea ceaiul dimineaţa, pe stomacul gol şi seara, înainte de culcare. În magazine poţi găsi, de asemenea, extract proaspăt de frunze de măslin.

    2. Muşeţel şi coada calului
    Acest ceai de muşeţel şi coada calului este unul dintre cele mai bune remedii din plante pentru hipertensiune. Muşeţelul este celebru pentru proprietăţile sale calmante. Coada calului este o plantă cu efect
    diuretic pronunţat, apreciată pentru abilitatea sa de a
    reduce valoarea tensiunii arteriale.
    Ingrediente
    1 lingură de flori uscate de muşeţel (15 g), 1 lingură de frunze de coada calului (15 g), 2 căni de apă (500 ml)
    Mod de preparare
    Încălzeşte apa şi, atunci când ajunge la punctul de fierbere, adaugă ierburile. Lasă la infuzat în jur de 3 minute, apoi strecoară ceaiul şi bea-l. Este o opţiune minunată pentru a-ţi începe sau încheia ziua.

    3. Rozmarin şi usturoi
    Rozmarinul are proprietăţi diuretice şi poate reduce valoarea tensiunii arteriale. Este bogat în flavonoizi ce îmbunătăţesc circulaţia
    sângelui în artere şi previn rigidizarea acestora. Poţi să-i întăreşti
    proprietăţile dacă îl combini cu usturoi, un remediu natural
    excelent contra hipertensiunii.
    Ingrediente
    4 căni de apă (1 l), 1 lingură de frunze uscate de rozmarin (15 g), 5 căţei de usturoi
    Mod de preparare
    Încălzeşte apa până ajunge la punctul de fierbere. Adaugă frunzele de rozmarin şi căţeii de usturoi şi fierbe totul timp de 5 minute. Ia vasul de pe foc şi lasă ceaiul să stea timp de 15 minute înainte de a-l strecura. Consumă-l pe parcursul zilei. Poţi adăuga usturoi şi rozmarin şi la prepararea alimentelor.

    4. Rodie
    Rodia este practic un fruct de pădure. Sucul acesteia este bogat în
    antioxidanţi şi potasiu, ce ajută în lupta contra hipertensiunii
    arteriale,arteriosclerozei şi colesterolului rău (LDL). Pentru a profita
    de toate beneficiile fructului, pregăteşte un smoothie delicios.
    Ingrediente
    1 lingură de seminţe de rodie (15 g), 1 pahar de apă (250 ml)
    Mod de preparare
    Pune în blender seminţele de rodie şi apa şi amestecă bine. Nu este nevoie să strecori băutura înainte de a o consuma.
    O altă modalitate de a pregăti acest remediu este să foloseşti un storcător de fructe.

    5. Foi de dafin
    Foile de dafin nu sunt doar un condiment mediteraneean aromat. Acestea sunt bogate în potasiu şi magneziu, două minerale esenţiale în tratarea hipertensiunii şi a rigidizării arterelor. Pentru a profita de beneficiile lor, poţi prepara un ceai.
    Ingrediente
    2 foi de dafin, 1 cană de apă (250 ml)
    Mod de preparare
    Pune foile de dafin într-o cană de apă clocotită şi lasă-le la infuzat timp de 10 minute. Apoi, strecoară şi bea ceaiul obţinut.
    Consumă o cană de ceai de foi de dafin de patru ori pe zi.

Leave a Reply